Pitkittyneisiin koronaoireisiin voi saada apua ravinnolla ja myös ravintolisillä.
B12-vitamiini – ehkäise ja hoida puutetta
Onko ravintolisistä mitään hyötyä?
Luustoa lujittavia mikroravintoaineita
Aknen hoito ruokavaliolla
Ravinnon osatekijät aivotoimintojen ylläpitäjinä ja dementian ehkäisijöinä
Melatoniinista monenlaista hyötyä terveydelle
D-vitamiinipelottelua puutteellisen tanskalaistutkimuksen varjolla
Helsingin Sanomat kertoi tanskalaistutkimuksesta, jossa sekä matalat että korkeat D-vitamiinitasot yhdistyivät suurempaan kuolleisuuteen. Lehden otsikoinnista ja uutisesta sai harhaanjohtavasti kuvan, että korkeat D-vitamiinitasot olisivat olleet tanskalaistutkimuksessa suurin riskitekijä. Niin ei kuitenkaan ole. Suurempi riski oli kuulua D-vitamiinin puutteesta kärsivien joukkoon.
Luonnollisempia keinoja nivelrikon hoitoon
Onko D-vitamiinilla vaikutusta masennukseen?
Tutkimusnäyttö osoittaa D-vitamiinilisän olevan tarpeen – Schwabin lausunnoista huolimatta
D-vitamiinista hyötyä lihaksille ja urheilusuorituksille
K-vitamiini on laiminlyöty täysin ravitsemussuosituksissa
Ravitsemus Skyllan ja Kharybdiksen välissä
Suhtautuminen ravitsemukseen on yhä enemmän kaksinapaistunut. Varsinkin ne ravitsemusterapeutit, jotka ovat sidoksissa instituutioihin, peräävät kiistatonta ja varmaa tieteellistä näyttöä ennen kuin uskovat mihinkään. Toisaalta monet ravitsemuksesta kirjoittavat journalistit ja ravitsemuksen harrastajat korostavat omien subjektiivisten tuntemusten tärkeyttä. Nämä näkökannat tuntuvat olevan kuin päivä ja yö.